Wat is een Inlenersbeloning? | Wij leggen je haarfijn uit wat het betekent.

Inlenersbeloning

Publicatiedatum 5 april 2023
Wijzigingsdatum 27 november 2023

Als je bij een uitzendbureau zoals die van ons wordt uitgezonden, heb je net wat andere rechten en plichten dan wanneer je vast in dienst bent bij een bedrijf. Vandaar dat wij laagdrempelige artikelen in onze kennisbank hebben om je te informeren over jouw rechten en plichten. Hieronder kun je lezen wat een inlenersbeloning is. Naast de inlenersbeloning, hebben we ook artikelen over de ET-regeling of een Uitzendbeding. Lees snel verder om meer te weten over de inlenersbeloning!

Uitleg Inlenersbeloning

Als je via een uitzendbureau in dienst bent, is de inlener het bedrijf waarvoor je werkt. De inlenersbeloning is een term uit de cao voor uitzendkrachten. Deze beloning zorgt ervoor dat je dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als de mensen die vast in dienst zijn bij het bedrijf zelf.

Onder de inlenersbeloning vallen onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris
  • Functiegroep
  • Uitkeringen
  • Vergoedingen
  • Atv-dagen

Voor wie geldt het?

De inlenersbeloning geldt voor iedere uitzendkracht en gedetacheerde, behalve wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt zoals schoolverlaters of langdurig werklozen. Ook mensen die vanuit de participatiewet worden bemiddeld en mensen die van werk-naar-werk worden begeleid krijgen andere arbeidsvoorwaarden.

CAO's met inlenersbeloning

De cao’s ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) hebben de inlenersbeloning als onderdeel binnen hun cao. De SNCU ziet toe op de naleving van de uitzend cao’s. Ze kijken hierbij naar de arbeidsvoorwaarden in samenhang met andere wettelijke bepalingen.

Ook werken bij No Brothers?

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan vacatures door heel Nederland. Weet jij nog niet precies of één van onze banen bij je past? Dan kun je op onze Welke baan past bij mij pagina bekijken of jouw nieuwe carrière bij ons van start gaat.

Waarom werken via No Brothers een goed idee is:

✅ Stipte uitbetaling salaris
✅ Vast contactpersoon
✅ Pensioenopbouw volgens StiPP-regeling
✅ Door ons erkende werkgevers
✅ Mogelijkheid om certificaten/opleidingen te volgen op onze kosten

Op deze pagina:

Uitleg
Voor wie
CAO
Vacatures